
לקוח התעניין לשכור דירת 2 חדרים חדשה במיקום מצוין ברמת גן, במחיר שכירות אטרקטיבי, כולל חנייה פרטית ומרפסת.
נשמע מציאה, לא?
הלקוח הגיע ראשון לראות את הדירה, שוחח בקצרה עם הדייר הנוכחי שתכנן לעזוב את הדירה באמצע החוזה (בטענה שהוא התקבל לעבודה בעיר אחרת ולכן עוזב), קיבל את מספר הטלפון של הבעלים של הדירה וכבר באותו הערב קיבל ממנו באימייל הסכם שכירות לחתימה.
הכל נראה טוב, אפילו טוב מדי, ולכן הלקוח החליט לפנות אליי.
מבירור קצר שערכתי עבורו במערכת לשימוש הציבור שנקראת GIS בה הזנתי את פרטי הדירה הספציפית, גיליתי פרטים כלליים על הסביבה של הבניין וכן פרטים קונקרטיים לגבי הדירה אותה הלקוח שלי ביקש לשכור.
במערכת ניתן היה לראות שהבניין בו מצויה הדירה אכן חדש, נבנה על ידי חברה יזמית מוכרת ושאכן מדובר בדירה למגורים ולא בעוד "חנות מסחרית" שהוסבה לדירה (למי שלא קרא את הטיפ של שבוע שעבר). יחד עם זאת, ניתן היה לראות שכל האזור בו מצוי הבניין מיועד להתחדשות עירונית ("הריסה ובנייה מחדש").
באמצעות המערכת גיליתי שהבניין שצמוד לבניין בו מצויה הדירה להשכרה – מיועד להריסה! בשיחה עם בעלי החברה שהייתה רשומה בהיתר הבנייה שהתקבל לאחרונה (גם זה מצוין במערכת) נאמר לי במפורש "אנחנו אוטוטו עולים על הקרקע עם הדחפורים, הורסים את הבניין הקיים ובונים בניין חדש". מה שאומר שהבניין הסמוך, עליו צופה הדירה, עומד להפוך לאתר בנייה!
הבעלים של הדירה אומנם לא הזכיר את העובדה החשובה הזו בהסכם השכירות, אך כן דאג לכסות את עצמו וציין בהסכם השכירות במפורש כי "השוכר של הדירה בדק בקפידה את הדירה ואת סביבתה, מצא אותם מתאימים לכל צרכיו ועל כן לא יבוא למשכיר בכל טענה ו/או תביעה ו/או דרישה בגין אי התאמה / הפרעה לשימושו של השוכר בדירה".
כמובן שהלקוח שלי לא שכר את הדירה בסוף. יחד עם זאת, גיליתי שהדירה אכן הושכרה כעבור מספר ימים לשוכרים חדשים. בקרוב הם יכנסו לדירה "חדשה" ויגלו מהר מאוד שהם גרים מול אתר בנייה אחד גדול, למשך כל תקופת השכירות!
רוצים להימנע מלהתעורר באתר בנייה או לדעת לסרב בנימוס כשמציעים לכם לשכור חנות כדירה למגורים? אני ממליץ לכם להיעזר בחינם במערכת GIS של העירייה הרלוונטית בה אתם מעוניינים לשכור או לקנות את הנכס.
כמעט הכל מצוין שם.
דוגמא למערכת הGIS של עיריית ת"א.
משה עסיס, עו"ד